EQUITANA
Internationale paardensportbeurs

LEER IN NEGEN DAGEN DE HELE PAARDENWERELD KENNEN
BESTEL NU UW EQUITANA-TICKET

 

    

Bestel nu uw ticket voor de EQUITANA!

Wat u kunt verwachten

Al meer dan 40 jaar heeft de EQUITANA elke twee jaar een magische aantrekkingskracht op 180.000 bezoekers.
Verheug u met hen op de enorme diversiteit die de EQUITANA te bieden heeft.

  

Paarden Wees erbij als meer dan 1.000 paarden uit in totaal 40, ook zeldzame, paardenrassen  de beurshallen in Essen omtoveren in een paardenwalhalla.

Paarden

Mis het niet als meer dan 1.000 paarden van in totaal 40, ook zeldzame rassen, de beurshallen in Essen omtoveren in het Mekka voor de paardensport.

  

Geniet van de ruiters van wereldfaam en de sterren van de shows op de EQUITANA.

Programma

Geniet van de rijders van wereldfaam en de sterren van de shows op de EQUITANA. Verheug u op galashows, wedstrijden en educatieve trainingen.

  

Snuffel door het grootste  aanbod wereldwijd van onze 850 deelnemers.

EXPOSANTEN

Neem een kijkje bij het wereldwijd grootste aanbod van onze 750 exposanten. Vind wat u zoekt. Of laat u inspireren door alle nieuwe ontwikkelingen in de paardenbranche.

  

HOP TOP

HOP TOP Show

Verzeker uzelf van een plekje op de tribune van de HOP TOP Show en geniet van de ultieme rijkunst en een adembenemende show met de besten uit de internationale paardenshowscene en hun 100 paarden.

  

Nieuw

Ontdek wat nieuw is binnen de branche, op de Equitana:
De beste, nieuwste en meest geavanceerde producten en concepten voor de Europese ruitersportmarkt zullen er weer bij zijn: bij de EQUITANA-innovatieprijs. Deze prijs, die sinds 2007 in samenwerking met het vaktijdschrift PFERDEBETRIEB wordt uitgereikt, heeft zich sinds zijn introductie ontwikkeld tot de meest gerenommeerde wedstrijd op de Europese ruitersportmarkt.

In elf categorieën kunnen bedrijven en dienstverleners met hun producten strijden om de EQUITANA-innovatieprijs. Daarbij mogen de producten niet ouder zijn dan twaalf maanden. De vooraf door een jury genomineerde producten worden tentoongesteld op de EQUITANA 2021. Op de beurs worden de winnaars in alle categorieën gekozen en bekroond.

  

Nieuwsgierig geworden?

Vind hier hun producten

Bij onze ca. 750 exposanten uit alle sectoren van de paardensport vindt u op de EQUITANA alles wat uw hart begeert, variërend van de paardentrailer, westernzadel tot dressuurlaarzen.
Ontdek de veelzijdigheid van de branche in nieuwe productwerelden van de EQUITANA.

  

MEER INFORMATIE

700 uur dagprogramma

Ontmoet de grote sterren uit de wereld van de paarden op de EQUITANA.

Sterren

Ontmoet de groten uit de paardenwereld op de EQUITANA. Laat u prikkelen, raken en inspireren.

 

Laat u in de zeven ringen van de EQUITANA gek maken door de vertegenwoordigers van de meest uiteenlopende paardenrassen.

Paardenrassen

Geniet in de zeven binnenbakken van de EQUITANA van de Andalusiër, de Kladruber tot de Welshpony van de vertegenwoordigers van de meest uiteenlopende paardenrassen.

   

Geniet van diverse concoursen en wedstrijden. Juich mee als topsporters vanuit alle disciplines in talrijke wedstrijden op de EQUITANA strijden!

Wedstrijden

Geniet van de diverse bekerwedstrijden en competities. Voel de spanning als de topsporters uit alle disciplines in diverse wedstrijden op de EQUITANA de concurrentiestrijd aangaan.

  

EQUITANA Lesuren

Educatie

Leer tijdens seminars, lezingen en congressen van beroemde trainers en experts, of bekijk bijvoorbeeld van dichtbij een echte ademende paardenlong en andere organen van het paard.

  

Wat, wanneer, waar?

   

EQUITANA – Salon mondial du sport équestre Evenement: EQUITANA – INTERNATIONALE PAARDENSPORTBEURS


Dates de l’édition 2017 : 18 à 26 mars 2017 Wanneer? 13 tot en met 21 maart 2021

Lieu : Messegelände Essen (Parc des Expositions), Norbertstraße, 45131 Essen, Allemagne Waar? Beursterrein Essen, Messeplatz 1, 45131 Essen, Duitsland

Périodicité : biennal Hoe vaak? Elke twee jaar

EQUITANA Visiteurs : 208.000 (2015) Aantal bezoekers: 180.000 (2019)

EQUITANA Accès Routebeschrijving

 Tickets: www.equitana.com/tickets  

 Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

 Beursingangen: Ingang Oost, West en Zuidd

 Duur: 9 dagen

 Aantal deelnemers: 750 (2019)

 Hotel

Trainingen

 EQUITANA Nascholing

Vragen over de gezondheid, het voer, trainingen, business management of het hoefbeslag van paarden? Nergens vindt u zowel specialistische kennis bijeen rondom het paard als op de EQUITANA.


Bezoek lezingen, seminars, lessen en meetings waarmee u uw vakkennis uitbreidt.
Bij het gezondheidsforum vinden de hele dag lezingen over de onderwerpen gezondheid, hoefverzorging, hoefbeslag, voer en paardenziektes plaats.

Profiteer van de knowhow van de besten en krijg waardevolle tips voor uw hobby en beroep.

  

Waar bent u in geïnteresseerd?

Diverse rijstijlen

   

Bent u geïnteresseerd in het klassieke rijden?
Of houdt u toch liever de ‘touwtjes’ stevig in de hand bij de mensport of rijdt u het liefst op een westernzadel?
Op de EQUITANA vindt u informatie over alle rijstijlen en disciplines in de ruitersport en een heleboel programmaonderdelen.

  

ALLE RIJSTIJLEN OP DE EQUITANA

FN - een toppartner

FN - Een sterke partner

De ‘Deutsche Reiterliche Vereinigung e. V.’ is het overkoepelende verband van alle paardenfokkers, ruiters, menners en voltigeerders in Duitsland.
De FN is aanspreekpunt voor alle vragen over het paard, d.w.z. fokkerij, het houden van paarden, uitrusting, training en gebruik en staat de EQUITANA al jarenlang als partner terzijde.

 top